Dubrovnik

Grad Dubrovnik smješten je na samom jugu Republike Hrvatske. Njegov geografski položaj određuje i tipičnu Mediteransku klimu, sa blagom i vlažnom zimom, i suhim vrućim ljetima ( 2600 sunčanih sati). To je zaista zanimljiv grad sa stalnom ponudom raznih aktivnosti i kulturnih događanja. Grad Dubrovnik jedan je od najbolje očuvanih renesansnih gradova u svijetu, i ima svoje posebno mjesto na UNESCO listi svjetske baštine. Čitav grad je jedan veliki muzej. Mnoštvo je stvari koje bi posjetitelj u Dubrovniku trebao vidjeti, nabrojati ćemo samo neke od njih: gradske zidine, građene između 8. i 16. stoljeća, Knežev dvor, franjevački samostan sa najstarijom europskom ljekarnom (koja još radi), zatim katedrala iz 12. stoljeća, palača Sponza, riznica katedrale, i mnogi drugi zanimljivi spomenici.

Bernard Shaw jednom je prilikom rekao: «Oni koji traže raj na zemlji, trebaju doći i vidjeti Dubrovnik»

U Dubrovniku svatko može sudjelovati u inspirativnom dijalogu između prošlosti i sadašnjosti koje se isprepliću ulicama grada. Mi Vas pozivamo da budete dio toga Grada.


Cavtat

Cavtat, antički Epidaurum, prethodnik Dubrovnika, mali je grad sa puno šarma. Grad sa veoma bogatom i drugom povijesti, tradicijom i kulturom. Arheološka istraživanja rimskih svetišta, nekropola, termi, i brodoloma još nisu uspjeli dati potpunu sliku ovog rimskog naselja sa početka nove ere. Danas je Cavtat, pored Dubrovnika, jedno od najpoznatijih turističkih odredišta na Jadranu. Udoban smještaj, prelijepe plaže, raznolika ponuda izleta i aktivnosti, i duh minulih vremena, čine ga nezaboravnim. Stvari koje se u Cavtatu trebaju posjetiti su: mauzolej obitelji Račić, Knežev dvor iz 16. stoljeća, galerija Vlaha Bukovca, franjevački samostan sa crkvom Gospe od Snijega, te špilja Šipun.
Udaljenost Cavtata od Dubrovnika je 18 km, što ga čini izvanrednim mjestom za kombinaciju kulturnog i odmarališnog turizma.

 
   
  Ana Kipre
Iznad Tihe 18
20210 Cavtat, Croatia

Tel +385 20 478 -727
Tel/Fax +385 20 478-713
Mob +385 99 478 - 7270
E-mail: ivo.kipre@du.t-com.hr
            
 
   
 
 
 
O nama :: Karta :: Foto galerija :: Guest book :: Info o destinaciji :: Apartmani i sobe :: Početna
Copyright © Villa Kipre. All rights reserved. Design by fdweb